Att välja skor

Det är viktigt att ta hand om sina skor när man lider av överdriven fotsvett. Skorna slits ut betydligt fortare, på grund av att de oftast blir blöta invändigt. Det är därför viktigt att hålla skorna rena – både på invändigt och utvändigt.

Ha flera par att byta med – Det räcker inte att ha ett två, tre par skor om man har överdriven fotsvett. Du bör åtminstone ha fem, sex stycken vardagsskor. När du svettat ner dina skor efter en dags användande måste de vila och få torka ur ordentligt. Annars ökar risken för bakterietillväxt i skorna.


Det är också viktigt att, i så stor mån som möjligt, välja skor av luftiga material och material som andas. Tjocka läderskor kanske du måste ha vintern, men se åtminstone till att ha bra skor på våren och hösten.

Har du tygskor kan du gärna lägga dessa i varmt vatten, eller till och med tvätta dem någon gång, men se till att inte använda för varmt vatten (håll dig till de 20 grader) – det klister som kan finnas i vissa skor och som t.ex. håller fast sulan kan lossna. MEN kom ihåg, att tvätta skorna görs på egen risk.

Välj bra och luftiga skor om du lätt blir svettig